dimecres, 10 de març del 2010

Brou gallec

Ingredients:

100 grs de mongetes blanques
1 os de lacón amb una mica de carn
1 os de genoll de vedella
1/4 kg de carn de vaca (braó per exemple)
2 patates mitjanes
200 grs de grelos i una mica d'unto
Aigua
Sal

Estris:

Olla
Cassó

Preparació:

Hem d'estovar les mongetes blanques durant unes tres hores abans de coure-les. Hem de posar quatre litres d'aigua freda i hem d'afegir a l'aigua la carn, l'os de vedella i l'unto, i hem de coure.ho una hora a foc mitjà. Mentrestant hem de posar les mongetes blanques al cassó amb aigua freda i sense sal. Hem de coure-les també i quan bulli, hem de llençar tota l'aigua i n'hem d'afegir una altra vegada per tapar-les bé. Hem de coure-les i afegir-les a l'olla amb el seu brou. Es cou tot fins que les mongetes blanques estan toves, més o menys una hora i mitja. Després hem d'afegir les patates tallades a daus. Hem de coure-les uns quinze minuts més, i hem d'afegir-hi sal i els grelos. Hem de llençar els brots, hem de picar les fulles i hem de rentar-les bé.
Hem de coure-ho tot durant vint o trenta minuts més.
Aquest brou està més bo fet al vespre i reescalfat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada