divendres, 5 de març del 2010

Alfajors cordovesos

Els alfajors cordovesos són típics de la província de Córdova, es diferencien dels de les altres províncies per estar recoberts d'un bany blanc ensucrat.

Ingredients:

200 grs. de sucre "impalpable"
6 rovells d'ou
150 grs. de mantega
la pell ratllada d'una llimona
150 grs. de farina
1 culleradeta de coure
Almívar de llet

Elaboració:

Primer s'han de batre el sucre i les rovells d'ou fins que la barreja sigui escumosa, posar-ho tot just al bany maria, afegir-hi mantega fosa, la farina, la pols de coure i barrejar-hi fins obtenir una massa.
Després s'ha d'estirar la massa fins que sigui ben fina i l'hem de tallar en forma de medallons de 4 cm de diàmetre. Després s'han de col·locar en una safata pel forn, untada amb mantega i enfarinada. Cuinar a temperatura moderada fins que estiguin cuits sense daurar.
Un cop estan freds, s'han d'unir amb l'almívar de llet.

Preparació del bany dels alfajors:

Primer s'ha de batre durant 10 minuts una clara amb 3 cullerades de sucre impalpable fins obtenir un preparat espès. Després es prepara un almívar amb fil fluix i 100 grs. de sucre, es cobreix tot amb aigua. S'hi ha d'afegir la preparació de la clara amb el sucre, es remena i amb aquesta preparació es pinten els alfajors.

Trucs, secrets i variants:

Deixar assecar i guardar embolicats amb paper de mantega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada